In januari 2020 heb ik de basisworkshop PSYCH-K® gevolgd bij Paula van der Werff. Dit was een indrukwekkende ervaring (misschien is geestverruimend wel een treffender woord).

Mijn motivatie deze basisworkshop te gaan volgen lag op het vlak van persoonlijke “vraagstukken”. Ik heb geregeld gevoeld dat het fijn zou zijn om op bepaalde vlakken positief te kunnen denken, maar ik kon hét nog niet vinden, want ik “voelde” die positieve gedachten niet in “mijn systeem” (het internaliseerde niet).

Tijdens de basisworkshop werd me al snel duidelijk dat het Balansen ook een zinvolle aanvulling kan zijn op mijn reflexzonetherapeutische werkzaamheden. Mogelijk klinkt PSYCH-K® in eerste instantie heel zweverig? Het is geheel wetenschappelijk onderbouwd. En “daar houden wij van” ;-).

Het hebben gevolgd van de basisworkshop maakt mij PSYCH-K® Facilitator, wat inhoudt dat ik het recht heb om de geleerde PSYCH-K® processen te faciliteren gedurende één op één sessies, zowel professioneel als persoonlijk, met cliënten of anderen, betaald of op vrijwillige basis, zoals ik verkies.

Wanneer ik in mijn praktijk bemerk dat (één of meerdere) belemmerende overtuiging(en) het herstel mogelijk in de weg staat, gebruik ik (uiteraard uitsluitend wanneer de hulpvrager ervoor open staat) PSYCH-K®, ter ondersteuning van de behandeling. Ik ervaar PSYCH-K® als een nieuw gereedschap in mijn gereedschapskist. En wanneer het nieuwe gereedschap meerwaarde biedt is het heel fijn dit waardevolle gereedschap ook te kunnen gebruiken.

Wat mij bijzonder blij maakt is dat De Basis in Balans, de naam van mijn praktijk, óók de lading dekt van dít proces. De Basis (workshop) in (het) Balans (en) heb ik geleerd en mag ik nu faciliteren. Het PSYCH-K® (b)lijkt op mijn lijf geschreven.