Baby van 2 maanden jong

Zelf heb ik hele positieve ervaringen met voetreflex.

Toen ik hoorde van Mandy dat ze ook baby’s behandeld werden wij nieuwsgierig of dit ook zou helpen bij ons dochtertje van bijna 2 maanden.

Onze dochter sliep moeilijk, kon lastig in slaap komen, werd dan weer snel wakker en ze had veel last van krampjes.
Dit ging gepaard met hysterisch huilen, moeilijk te troosten en overstrekken van haar lichaampje. Na 2 behandelingen merkten we al een verschil. Onze dochter werd rustiger en ontspannen en daarnaast lukte het haar om sneller/makkelijker in slaap te komen.

Uiteindelijk heeft onze dochter 4 behandelingen gehad, wat een verschil met de eerste keer en na de 4 behandelingen. Zo bijzonder om na elke behandeling verbetering te zien. De behandelingen hebben haar zichtbaar goed gedaan, Mandy had echt aandacht voor haar en maakte op een prettige manier contact met onze dochter.
Wat een geruststelling en een fijn gevoel voor ons als ouders om te zien dat onze dochter er zoveel baadt bij heeft gehad.

Reflexologie raden wij dan ook absoluut aan bij babys. ”

Baby van 3 maanden jong

Reflexologie bij baby’s, zou het werken?

Zelf heb ik er goede ervaringen mee, maar zou dit ook voor mijn dochter Noor gelden?

Van een vrolijke baby met af en toe wat krampjes veranderde Noor in een baby met niet af en toe, maar meerdere keren per dag enorme krampen. Dat het krampen waren was overduidelijk…… trappelende beentjes, overstrekken, hard huilen. Ik probeerde van alles, op de buik over je arm leggen, fietsbewegingen maken met haar beentjes, zacht over haar buik wrijven, helaas zonder ook maar enig resultaat.

Mandy bood aan Noor eens te behandelen. Onder het motto, baat het niet dan schaadt het niet, ben ik dit aangegaan. Een baby is toch wat anders dan een volwassen persoon, we zullen zien….. Bij de eerste behandeling waarbij Mandy op het spijsverteringsstelsel werkte d.m.v drukpunten bij haar voetjes, beentjes, handjes, oortjes, hoofdje en neusje zag ik dat Noor daar erg op reageerde. Gebalde vuistjes, weg willen trekken van haar voetjes, fronsen van de wenkbrauwen, huilen. Als dat maar goed gaat….. Diezelfde avond toch weer de krampen en de dag daarna ook. De tweede dag na de behandeling leek het wat beter te gaan. Zou het dan toch? Bij de eerste 3 behandelingen had Noor 1 of 2 dagen een terugval en daarna verbeterde het. Uiteindelijk heeft Noor maar vier behandelingen nodig gehad en is ze van de krampen af. Reflexologie bij baby’s, zou het werken? Ik kan daar dus volmondig JA op beantwoorden.

Jongen van 3 jaar

Onze zoon had veel last van obstipatie en elke dag dronk  hij een oplossing (Forlax) om de ontlasting soepel te maken en op gang te brengen. Het was vreselijk om te zien hoe veel last hij had van de verstopping en de stress in zijn lijfje. Na een bezoek aan de kinderarts, die niets afwijkends kon vinden, kregen we de mededeling dat hij er wel overheen zou groeien en dat we gewoon door konden gaan met de poeders. Wij vonden dat alleen symptoombestrijding en het was voor ons geen oplossing voor de lange termijn. Uiteindelijk kwamen we bij Mandy terecht en zij heeft hem letterlijk terug gebracht naar zijn basis. We zagen al snel een ontspannen zoon die zich goed kon openstellen voor de behandelingen. Na 3 behandelingen hebben we geprobeerd de poeders af te bouwen. En met succes… Inmiddels is hij dag en nacht zindelijk en hebben we geen obstipatie meer opgemerkt bij hem. Daarnaast is hij zelfverzekerder en opener in sociale situaties. Wij zijn blij dat we verder zijn gaan zoeken en bij Mandy terecht zijn gekomen! Blijf bij klachten dus niet rondlopen, want het is ons zoveel waard om een gelukkig en ontspannen kind in huis te hebben.

Volwassene

Een jaar of twee geleden werd ik door een collega gewezen op het werk dat Mandy doet en hoe zij hier baat bij heeft. Al van kinds af aan heb ik last van astma, hooikoorts, allergieën en eczeem, vandaar dat ik ook contact met Mandy heb opgenomen.

Als ik haar praktijk binnenstap ervaar ik meteen de rust en de gemoedelijkheid die daar altijd heerst. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze me ontzettend heeft geholpen mijn klachten te verminderen. Al na een paar behandelingen merkte ik verbetering en inmiddels ben ik niet meer ‘chronisch’ verkouden in de herfst/wintermaanden. Ook merk ik dat ik veel minder last heb van hooikoortsklachten in het voorjaar. Daarnaast merk ik ook andere lichamelijke verbeteringen, waar ik me van tevoren eigenlijk niet bewust van was. Ik ben ontzettend tevreden!